MAN TEJPADE FAST TJUV

Ja, det här ni kommer att få läsa verkar nästan taget direkt ur en action-thriller, men det råkar faktiskt vara på riktigt. Dock förtäljer ej historien var någonstans i Sverige detta har utspelat sig någonstans. Malmö kanske?


"Den misstänkte tjuven utgick nog från att inbrottet på kontoret mitt i natten skulle gå smidigt och att han skulle kunna smita iväg obemärkt. Men uppdraget slutade med att han tejpades fast av företagaren och hämtades av polis.


Nu åtalas 59-åringen vid Malmö Tingsrätt för försök till stöld och försök till grov misshandel. Företagaren berättar i förhör hur han hörde glaskross och larmet tjuta ute på sitt kontor intill bostaden. Han begav sig dit, endast iklädd kalsongerna, och fick syn på gärningsmannen som höll i hans laptop och riktade en kniv mot honom. Företagaren drar sig då tillbaka till huset, klär på sig och plockar med sig sin pistol. Han tar upp jakten på tjuven som nu befinner sig springandes ute på en åker.


Företagaren avfyrar varningsskott och då ger tjuven upp. 59-åringen kommenderas tillbaka till huset där företagaren tejpar ihop honom i väntan på polis. Under tiden passar företagaren också på att spela in ett förhör med gärningsmannen där denne uppger sina personuppgifter och erkänner sitt brott. Företagaren hade licens för sitt vapen, en Glock 34".


Evelina Olsson. Metro 2011-05-27