VILL DU BLI FOTOMODELL FÖR EN DAG?Idag damp det ner ett exemplar av den danska tidningen från Field´s (http://fields.dk ) i Köpenhamn. Jag njöt av alla de vackra färgsprakande modereportagen och hittade även en mycket häftig grej som ni i södra Sverige kanske är intresserade av.Jag har översatt den danska texten till svenska...var så god:

FOTOMODELL FÖR EN DAG

TID:       Torsdag 2 April 2009
PLATS: Köpenhamn, Metro Square, bottenplan, kl. 16-19

Vinn en fashionspread i modetidningen Bazar. (Kan det vara modellplåtning?)
Modelldrömmar uppfylls i Field's där alla flickorna får taget ett foto av en professionell fotograf och får lagt makeup av The Body Shop.
Bilderna kommer att visas upp i centrum, där alla kan rösta via sms fram till den 15 april på sin favorit.
Du får givetsvis fotot utprintad och får det med dig hem.

Flickan, som får mest röster i Field's går vidare i finalen den 7 Maj 2009 om en fashionspread i modetidningen Bazar och en årsprenumeration på modetidningen. Hon vinner dessutom ett presentkort på 5.000 SEK till Magazine i Field's.

Krav:  Du måste vara minst 172 cm lång och passa stl.36/38

Kom och rösta på din favorit via sms och delta i dragningen och vinn 3 månaders abonnemang på modetidningen Bazar.

Plats: Köpenhamn, Metro Square, bottenplan, kl. 16-19

Här kan du se hur många röster varje tävlande fått : http://www.bazaronline.dk/model_pa_en_dag.aspx

19

JARL ALFREDIUS DÖD


TV-mannen Jarl Alfredius död


Jarl Alfredius, journalist och tidigare nyhetsankare på Aktuellt, har avlidit.

Journalisten och tidigare programledaren för SVT:s "Aktuellt" Jarl Alfredius, 66 år, Nacka, har avlidit efter en kort tids sjukdom.


Jarl Alfredius, välkänd profil för svenska TV-tittare, lämnade Aktuellt förra sommaren i samband med att han drabbats av prostatacancer. Han hade han då arbetat i drygt tjugo år på Aktuellt och dessförinnan på Sveriges Radios Ekoredaktion.


I unga år studerade han vid Koblancks teaterskola med sikte på en karriär inom teatern och prövade med mindre lyckat resultat in vid Dramaten. Därefter studerade han samhällsvetenskap och kom in på Journalisthögskolan.


Efter Journalisthögskolan fick han anställning som studio-, allmän- och kulturreporter på Sveriges Radio varifrån han 1986 rekryterades till SVT och Aktuellt. Där kom han snart att betraktas som tv:s kanske tyngsta nyhetsankare.


Privat var han stor kulturkonsument av film, teater, litteratur, musik och konst. Musik och körsång var ett av Jarl Alfredius stora intressen där han återkommande deltog i Music Weeks in Sweden under ledning av brittiske dirigenten Richard Cooke.


Hans närmaste är hustrun Lena samt barnen Hanna och Elliot.

Foto: Arkiv Kent Hult 2008

KVINNA SVÅRT BITEN AV POLISHUND

Kvinna svårt biten av polishund

Polishunden har toppbetyg i lydnadstester, ändå blev en 66-årig kvinna svårt biten av den under en morgonpromenad i Växjö. Kvinnan och mannen som rastade polishunden har olika uppgifter om vad som egentligen hände.

VÄXJÖ. Polishunden har toppbetyg i lydnadstester, ändå blev en 66-årig kvinna svårt biten av den under en morgonpromenad i Växjö. Men uppgifterna går isär om vad som hände.


- Det bara small till i handen, säger kvinnan som hävdar att polishunden oprovocerat gick till angrepp då hon höll på att plocka upp bajs efter sin egen pudel.

- Hon stack ned handen mellan hundarna, hävdar mannen som tillfälligt passade polishunden under ägarens semester.

Smålandsposten berättar att kvinnan har blivit opererad flera gånger och fått besked om att handen aldrig blir helt återställd. Men riksenheten för polismål i Malmö anser inte att händelsen bör leda till någon förundersökning och det är ännu oklart vilken ersättning kvinnan kan få.

Jan Bernhard, chef för Kronobergspolisens hundenhet, signalerar obrutet förtroende för polishunden.

- Det är en trevlig och social hund, säger han till tidningen.

Mannen som rastade den vid olyckstillfället hävdar att kvinnans pudel började skälla och att det ledde till utfallet. Men det tillbakavisar kvinnan.

- De vill fria sig själva. Men det går jag inte på, säger hon.

(TT)