DET HÄNDE I MALMÖ 9 AUGUSTI 2008

Man påkörd i Malmö

- Klockan var 03.40 på morgonen då SOS fick in samtal om trafikolyckan. Mannen fördes till intensivvårdsavdelningen på Universitetssjukhuset i Lund. Hans tillstånd var dock inte allvarligt. Polisen fick precis innan samtalet om olyckan in ett samtal om en man som gick på E22. Strax efteråt kom samtalet om den påkörde mannen. Bilen fick bärgas från platsen och de som färdades i bilen chockades och skjutsades hem av polisen. Bilföraren är inte misstänkt för något brott.


Mc-förare till sjukhus efter olycka i Malmö

- En motorcyklist har körts till sjukhus sedan han vält i rondellen vid trafikplats LindeborgInre Ringvägen i Malmö. Olyckan skedde när Mc-föraren skulle väja för en personbil.
Enligt SOS har motorcykeln kört omkull i samband med att han väjde för en personbil. Räddningstjänst, ambulans och polis är på plats. Enligt de första uppgifterna är motorcyklisten vaken, men ligger kvar på marken. Personen har körts till Universitetssjukhuset Mas i Malmö.


Kvinnor slog ner varandra på Centralstationen i Malmö

- Strax innan klockan 13.00 började två kvinnor att slåss på Centralstationen i Malmö. Den ena kvinnan är gravid och fick sårskador i huvudet. Den andra kvinnan fick en skada i ögat. Båda två fördes till Universitetssjukhuset Mas. Enligt de första uppgifterna fanns det också barn på platsen.
Polisen har åkt till sjukhuset för att prata med de båda kvinnorna, och för att reda ut varför de började slåss.

Död man påträffad i Malmö

- En man i trettioårsåldern påträffades på lördagseftermiddagen död på parkeringen mellan Björkgatan och Nobelvägen i Malmö. Polisen rubricerar inledningsvis dödsfallet som mord, men dödsorsaken är oklar.


Kvinna i Malmö svårt knivskuren

- En kvinna i 50-årsåldern höggs ner av en beväpnad våldsman inne på sin egen villatomt på lördagen. Mannen lämnade henne blödande på villans uteplats och flydde.

Allt tyder på att kvinnan överraskades av anfallaren något tiotal meter inne på tomten som ligger på Rostorpsområdet i Kirseberg.. Attacken kom bakifrån och hon fick ett djupt sår i bröstet. Det framgick inte omedelbart av såret om hon höggs med kniv eller med något annat skarpslipat redskap.

Attacken verkar oprovocerad. Polisen tror inte att kvinnan överraskade någon inbrottstjuv. Den enda förklaring kvinnans anhöriga hitta är en konflikt tidigare i veckan med en man som rört sig i området en längre tid. Polisen har ett löst signalement på den mannen och betecknar honom som missbrukare - hemlös, men helt och rent klädd.

Larmet till polisen kom in strax efter klockan 16, men den huggna kvinnan kan då ha legat blödande en stund på marken innan hennes anhöriga hittade henne. Då låg hon på en uteplats, inramad av trästaket och ett paviljongtak av tyg. För att ta sig in på tomten den vägen måste man passera eller hoppa över en grind. Eller smyga runt hela huset, som är väl försett med fönster.

Däremot är tomten, likt de flesta på området, väl uppvuxen. Insynen från grannarna är därmed liten och några vittnen till mannens flykt fanns inte.

Kvinnan fördes till Universitetssjukhuset MAS för vård. Vid 17-tiden betecknades hennes tillstånd som "allvarligt, men inte livshotande". Knivmannen försvann spårlöst. Den enklaste flyktvägen från platsen för brottet löper ut på Kanikegatan och vidare längs Smedjekullsgatan och ut på Lundavägen. Alternativet är att ta sig vidare genom Rostorpsområdet och in i Beijers park. Polisens tekniker undersökte brottsplatsen under eftermiddagen och en patrull väntade på att kunna förhöra kvinnan.