MR PONTUS "BEAUTIFUL" SNIBB


Pontus Snibb blir bara vackrare och vackrare och hans musik blir bara hårdare och hårdare. Här är han nyklippt och fin. Numera satsas den mesta av musikkarriären på BONAFIDE där han är sångare och lirar på sin gura.Jodå, Pontus spelar även i the loudest band ever - Jason and the Scorchers!

Jag har följt honom sen han spelade i bandet Mescaleros, men det blev visst krångel med namnet för det fanns en grupp i USA som hette det redan så då fick de byta namn och tog namnet efter Pontus himself - nämligen SNIBB.
Om jag inte har helt fel så hade han lite inblandning i Buckaroos - blues, rock och swingbandet från Malmö.


 
Jag fick upp ögonen för bandet redan 2001 tack vare min gamla vän Micke Lang som är trummis  i The Great Northern - coverband från Malmö. De brukar mest spela på Mattssons och firmafester etc. Förr spelade de ofta på Malmöfestivalen..det var tider det! Kul!

Jag tycker det är väldigt synd att de flesta coverband inte vågar satsa på egen musik - i regel är de jätte-bra när de väl försöker. Fan, har man det i blodet så ska musiken UT!!! Inte hålla på och mesa - musik ska DELAS av andra, det är därför den finns, för att vi ska må bra. Alla har vi vår egen musiksmak, alltid finns det någonting som tilltalar en, för vad gjorde man utan musik? Försök att vara utan musik en hel vecka får du se och i tystnad! 

Du blir irriterad, deprimerad och förvirrad. Jag har ett jobb där det måste vara absolut tyst och det är lite svårt om man gillar musik och van att lyssna på radio om dagarna med reportage etc. Den första veckan var jätte-jobbig ur den synvinkeln, jag var inte van vid sådan tystnad.  När första veckan hade gått var det en ren fröjd att komma till jobbet, det var ren avkoppling för hjärnan med tystnaden omkring mig. Ingen stressig miljö, inga stressiga människor..det är ren harmoni och jag blev likadan när jag kom ut från jobbet om kvällarna. Det var första julen som jag inte har stressat och ränt omkring i affärer i jakt på julklappar, bara tog det lugnt. Riktigt skönt! Ärligt talat så gjorde jag många av mina inköp via nätet. Snabbt och smidigt, lätt som en plätt.