ÄNGLARNA GRÅTER 

ÄNGLARNA GRÅTER IDAG

Mitt hjärta gråter för alla som blir drabbade för det meningslösa våldet som härjar vårt land.Likt mördarsniglar förtär de allt i sin väg och förpestar det samhälle som vi vill känna oss trygga i.

Hur ska man som förälder få sina barn att känna sig trygga i den värld se växer upp i nu om vi inte själv är trygga?Lokalbuss anfölls av stenkastare


En busspassagerare fick föras med ambulans till sjukhus efter ett anfall av stenkastare mot en lokalbuss i Nydala i Malmö natten mot lördagen.

Polis och ambulans larmades av busschauffören efter det att hans buss utsatts för ett anfall med gatstenar i höjd med Nydala i Malmö. Chauffören berättar att han plockade upp ett stökigt gäng på Gustav Adolfs torg i Malmö vid 01-tiden. När de kom till Nydala ville han inte köra längre utan stannade tills gänget lämnade bussen.

Då kastades stora stenar och en gick genom en sidoruta och skadade en av passagerarna. När polisen kom till platsen hade det stenkastande gänget hunnit lämna platsen.Ny brand kan vara pyromandåd

Kristianstad drabbades sent fredag kväll av en ny brand som misstänks ha varit anlagd, dock långtifrån av den storleksordning som ödelade stora delar av restaurang Banken i centrala staden tidigt på fredagsmorgonen.Åtta rån i Skåne i natt

Inte mindre än åtta rån har inträffat i Skåne under fredagskvällen och natten mot lördagen. Förutom ett rån mot en bensinmack i Helsingborg har sju personrån anmälts.

SKÅNE. - Det är alldeles för många rån och tendensen är väldigt oroande, säger Charlie Magnér, länsvakthavande befäl vid polisen i Skåne.
Fem av personrånen har inträffat i Malmö. I ett fall var det en handikappad kvinna som blev överfallen och rånad när hon var på väg in genom entrédörren till sin bostad på Ramels väg i Malmö.
I ett annat fall blev en ung man överfallen och rånad av ett större ungdomsgäng vid Amiralsbron.
I Limhamn blev en kvinna attackerad av två ynglingar på moped. De slet till sig kvinnans väska och försvann sedan från platsen.
På järnvägsstationen i Hässleholm blev en ung man nedslagen och rånad på pengar och en mobiltelefon av två män.
I Knislinge gav sig okända gärningsmän på en ung man och stal hans plånbok.
Därtill har ytterligare några personrån inträffat. Enligt polisen har dock ingen person blivit allvarligt fysiskt skadad i samband med att de blivit rånade.

Efter rånet mot bensinmacken i Helsingborg greps två personer i en park i närheten av brottsplatsen en stund senare. Där hittades också rånbytet, ett par tusen kronor.


Man avled efter gängbråk
En 24-årig man avled av sina skador efter ett större gängbråk på Esplanaden i Oxelösund i natt.

Oxelösund. Polisen rubricerar händelsen som mord och har gott hopp om att kunna lösa fallet.
Omkring tio unga personer drabbade av oklar anledning samman i den sörmländska kuststaden.

- De första uppgifterna gjorde gällande att de hade slagits med basebollträn, men vi hittade plankor på platsen och utgår från att dessa kan ha använts som tillhyggen, säger vakthavande polisbefälet Kenneth Wiklund till TT.

Källa: www.sydsvenskan.se1