MICHAEL JACKSON DÖD

Till minne av THE KING OF POP


Michael Jackson har avlidit igår den 25 juni i Los Angeles. Det kom som en chock för mig när jag läste det på nätet sent igårkväll, torsdag innan jag skulle gå och lägga mig. Mycket tragiskt, det var inte något som var väntat alls, han var ju så ung, 50 år är ju ingen ålder. Jag är glad att jag har kvar hans skivor. Är det någon som kommer ihåg alla hans underbart scenografiskt vackra musikvideos? I do! En legend har gått ur tiden. Ingen kan säga något annat.

Han har varit en föregångare och stilbildare utöver dess like. Jag minns alla hans låtar som jag dansat till och njutit av i bilen under hans storhetstid under 80- och 90-talet. Han var verkligen före sin tid.  Som vi minns honom - med sin silverhandske och vita strumpor till de lite för korta byxorna. Hans vulgära grepp i grenen när han dansade är just ett specifikt kännetecken för Michael Jackson.  Likaså hans "tjut" som han utstötte i många låtar kommer jag att minnas mycket väl. Vem sjunger på det viset? Det kan ingen annan än Michael Jackson göra. Minns ni Dirty Diana? Bad?
Och åååh vad jag älskade "The way you make me feel".

2001 gjorde han en låt som hette "Privacy" och i texten uttrycker han den hetsjakt på honom som har rått i många år. Jag vet att han sålt rättigheterna till väldigt många av sina låtar i brist på pengar efter alla rättegångar som hölls för ett par år sedan och som nästan ruinerade honom. Bödlarna avrättade honom i pressen och i tv ideligen och det skämtades ganska friskt om honom. Jag kunde inte mer än tycka väldigt synd om honom, är det konstigt att han blivit som han blev efter att ha varit en jagad man ända från det han var en liten parvel som sjöng med hela sin syskonskara och fader. Hans öde är som Britney Spears - den amerikanska idoldrömmen som besannades och som tog ett abrupt slut, men idag har hon kämpat sig tillbaka och visat att hon är starkare än de som spottat på henne och skrivit ner henne i pressen. Musikindustrin borde skämmas efter att ha exploaterat dessa stjärnor så grymt och hårt i alla år sen de var mycket unga - har de någonsin fått leva ett normalt liv som du och jag? Nej, jag tror inte det.Remember the time - Black or white - Give in to me - Thriller - Beat it - Billie Jean - Smooth Criminal - Don't Stop 'til You Get Enough - detta är bara några av alla hans bra låtar som jag har njutit av under alla år.  Jag blev väldigt förvånad när Michael släppte nyheten att han skulle ut på sin sista turne´- kan han turnera och dansa i det skicket som han är i tänkte jag. Jag hade sett bilder av honom utmärglad och sittande i rullstol, hur ska han kunna komma igen? Han verkar ha varit stark in i det sista och verkligen KÄMPAT.~  Tack för allt du har givit oss Michael Jackson  - måtte du äntligen få frid   ~
3
Eva

Är så ledsen idag! Allt du skrivet kan jag bara nicka medstämmande i. Michael Jackson is forever in my heart! Ha en strålande dag! Kram syrran!

Sara

Vila i frid Michael Jackson :(

Andrea

Legenden lever vidare i våra hjärtan!